Tekijät

Home / Tekijät

Tekijät

Mediakerhoomme kuuluu useita jäseniä, mutta olemme koonneet keskuudestamme niin kutsutun toimituskunnan. Tämä ryhmä vastaa blogin kirjoittamisesta viimeiseen asuun sekä siitä, että keskustelut ja niiden tulokset saadaan ryhmän ulottuville aikataulun puitteissa. Esittelemme tämän toimituskunnan jäsenet tällä sivulla.

Maija Kuusas, mediakerhon vetäjä

Olen 45-vuotias alakoulun opettaja, ja olen työskennellyt Karttulan alakoulussa melkein parikymmentä vuotta. Valmistuin opettajaksi Jyväskylän yliopistosta, missä opiskelin pedagogiikkaa sekä varhaiskasvatusta. Sain heti valmistumiseni jälkeen pysyvän paikan täältä Karttulasta, enkä ole kokenut mitään syytä lähteä täältä poiskaan.

Minulla on itselläni yksi lapsi, 12-vuotias Henri, sekä 3 koiraa. Perheeseeni kuuluu myös aviomies. Koiramme ovat labradorinnoutajia, ja niiden nimet ovat Mikki, Minni ja Roope. Harrastan vapaa-aikanani lähinnä koirien kanssa touhuamista, ja pidän varsinkin pitkistä metsälenkeistä. Jos minulle jää oikein paljon ylimääräistä aikaa koulutyön ohella, mitä harvoin tapahtuu, yritän lukea klassista kaunokirjallisuutta sekä ajoittain myös harrastaa akvarellimaalausta.
Lähdin vetämään alakoululaisten mediakerhoa muiden töideni ohella, koska minusta lasten on tärkeää saada kokemuksia osallistumisesta oman elinympäristönsä kehittämiseen. Jos epäkohtiin ei puututa ja lasten ääntä ei saada kuuluville, on tuloksena usein passivoituminen ja turhautuminen yleiseen vallitsevaan järjestelmään. Itse en henkilökohtaisesti halua olla tällaisesta suuntauksesta vastuussa, joten päätin kantaa oman korteni kekoon.

Nelli Paju, 5.A-luokka

Minä olen Nelli, ja olen meidän blogimme päätoimittaja. Minä asun Karttulan keskustassa kerrostalossa yhdessä äitini ja kahden veljeni kanssa. Olen aika hyvä koulussa, ja varsinkin äidinkielessä. Haaveenani on tulla joskus toimittajaksi tai kirjailijaksi. Olen jo itse asiassa kirjoittanut vähän matkaa ensimmäistä kirjaanikin. Se on fantasiakirja, joka sijoittuu lumottuun metsään. Kirjasta tulee jännittävä, sillä tässä metsässä asuu myös vampyyrejä ja ihmissusia.

Lähdin mukaan mediakerhoon, koska minua kiinnostaa kirjoittaminen. Haluan myös olla mukana vaikuttamassa asioihin, ja minusta on tärkeää, että kaikki saavat esittää asioista oman mielipiteensä. Meidänkin koulussamme suurin osa ihmisistä on lapsia, mutta heiltä harvoin kysytään yhtään mitään. Esimerkiksi koulumme remonttia varten ei kysytty mielipidettä lainkaan niiltä ihmisiltä, jotka muodostavat suurimman koulussa aikaansa viettävän ihmisryhmän. Remontista tuli kyllä siitä huolimatta aika hyvä. Jatkossa kuitenkin toivoisin, että koulun toimintaa kehitettäisiin entistä enemmän oppilaiden näkökulmasta.

Mikael Grundström, 6.B-luokka

Minä olen Mikael, ja olen blogin toinen päätoimittaja. Minä asun Karttulassa Hemminki-nimisessä kylässä, ja perheeni vanhemmat ovat maanviljelijöitä. Minulla on kolme siskoa ja kaksi veljeä. Meidän tilallamme viljellään erilaisia viljoja, ja lisäksi meillä on lampaita. Pidän erityisesti lampaiden hoitamisesta, ja teenkin kesäisin paljon töitä lampaiden kanssa. Osaan keritä lampaan ja pystyn jopa tekemään rukilla villalankaa. Kutoa en kyllä osaa.

Pidän koulunkäynnistä ja erityisesti äidinkielestä. Maija Kuusas on lempiopettajani, ja hän pyyti minua mukaan mediakerhoon. Yleensä vain tytöt ovat kiinnostuneita kirjoittamisesta ja media-asioista, mutta minun mielestäni myös poikien kannattaisi kantaa tässä asiassa kortensa kekoon. Jos tytöt pääsevät tulevaisuudessa hallitsemaan koko media-alaa, miten meidän poikien käy?

Eipä silti, mediakerhossa touhuaminen on ollut todella mukavaa. Pidän erityisen paljon keskusteluryhmien vetämisestä. Niiden jälkeen on myös todella mielenkiintoista liittää mielipiteitä yhteen ja muodostaa niistä jonkinlainen punainen lanka, jonka sitten kasaamme yhdessä blogiksi. Toivonkin, että tähän työhön lähtisi äkkiä mukaan useita muitakin kouluja. Olisi erittäin mielenkiintoista kuulla muidenkin koulujen oppilaiden mielipiteitä näistä samoista asioista, joita me yhdessä käsittelemme. Minäkin olen alkanut harkita, että opiskelisin tulevaisuudessa toimittajaksi. Sitten pääsisin mukaan vaikuttamaan oikeasti kaikkiin tämän maan asioihin.

About Guardian

All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined an chunks as necessary, making this the first true generator on the Internet. All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined Lorem Ipsum as their default model text, and a search for web sites.