Osallisuutta etsimässä – koulutus- ja kehittämishanke

TVT-taivaassa valintojen viidakossa

Kirjoittaja: Julkaistu: 20.11.2013 | 0 kommenttia

Käytin Eino-myrsyn jälkeisen maanantain käymällä läpi hankkeemme Yammer-keskustelua. Osa kehittämiskumppaneistamme on ideoissaan ja osaamisessaan suorastaan hengästyttäviä: linkkiä ja oivallusta pukkaa päivittäin niin, että hitaampaa hirvittää. Etsin keskustelusta kaikki linkit aihealueittain tuotaviksi yhteiseen käyttöömme hankkeen sivuille. Kävin myös tutustumassa (ja kirjautumassa) jokaiseen linkkiin ja täytyy sanoa, että kehityksen perässä täytyy välillä pistää juoksuksi. Mahdollisuuksia ja vaihtoehtoisia tapoja hyödyntää TVT:tä osana opetusta tuntuu olevan jo todella paljon. Innostuessani jostakin palvelusta huomaankin, että seuraava juttu on vielä astetta mielenkiintoisempi. Ymmärrän hyvin monen opettajan ahdistuksen tämän TVT-taivaan keskellä. Huomasi, että asiassa pitänee ottaa askel taaksepäin ja yrittää nähdä oppimisen isompi kuva tavoitteineen ja lähteä pohtimaan hommaa sieltä käsin, jottei vauhdin hurmassa tulisi tehtyä hommia vain TVT-tekemisen ilosta. Sekin lienee tosin sallittua ja vahingossa sekä vahingosta voi oppia monta asiaa.

Linkkejä selaillessani mielenkiinoiselta vaikutti mm. mopojopo – yhtiesöllinen portfoliosovellus, josta on lyhyt esittelyvideo osoitteessa http://www.youtube.com/watch?v=Zc4KBEzr_H0. Myös erilaiset materiaalisuvustot, joiden käyttö mm. käänteisen luokkahuoneen kanssa kokeilevia, innostivat kovasti. Lisäämme hankkeen sivustolle hyviksi havaittujen linkkien listan pikimmiten, jotta Yammerin muistiinpanot saadaan kaikkien iloksi ja hyödyksi.

Muistutukseksi vielä kaikille Osallisuutta etsimässä hankkeessa mukana oleville, että seuraavat AC-alustukset ovat 26.11.2013 klo 15.00 – 16.00 yhteisopettajuudesta sekä 10.12.2013 klo 15.00 – 16.00 toiminnallisesta pedagogiikasta ja yhteistoiminnallisuudesta.

 

Viittaukset muilta sivustoilta

  1. TVT-taivaassa valintojen viidakossa | Osallisuu... - […] Mahdollisuuksia ja vaihtoehtoisia tapoja hyödyntää TVT:tä osana opetusta tuntuu olevan jo todella paljon. Innostuessani jostakin palvelusta huomaankin, että seuraava …

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *